keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Astioita, astioita, ihania astioita!

Olen taas havahtunut siihen, että olen surffaillut netissä etsien meille uusia laseja, sekä itselleni edelleenkin sitä täydellistä teemukia, jonka etsintä on kestänyt jo piiiitkään. Tykkään todella paljon Marimekon astioista ja haluaisin heidän mallistostaan jonkin kivan ja ison teemukin. Ainoa ongelma on se, että järkiään Marimekon mukit ovat pieniä! Meillä molemmat, mies sekä minä, juodaan kahvi ja tee isoista moteista, jotka vetävät sen neljä desiä. Tympeää liotella pariin otteeseen sitä teepussia, että saa tarpeeksi. Innostuin todella paljon kun tätä tuttua räsymattokuosia tuli vaaleanpunaisena. Tällainen on saatava, mietin heti. Kunnes luin tilavuuden. Vain 2,5dl. Se ajatus sitten kuoli siihen.


Tätä alemman kuvan mukia puolestaan saa isona, neljä desiä vetävänä tai sitten normaalina pienempänä. Luulen, että taidan ostaa tämän itselleni teemuksiksi. Mutta Marimekko voisi nyt herätä siihen, että kysyntää olisi varmasti isommillekin mukeille vai mitä mieltä olette? Juotteko te kotona kahvinne tuommoisesta juomalasin kokoisesta parin desin mukista?


Finnish design shopin sivuilta bongasin nämä hauskat purkit, jotka ovat ilmeisesti uutuuksia Marimekon valikoimissa. Itse en ole aiemmin näihin törmännyt. Purkkifriikkinä silmäni osuivat tietenkin heti näihin. Varsinkin tuo alempi on todella kaunis!


Lisäksi valikoimiin oli tullut tämmöisiä ihanan jouluisia kuppeja ja kulhoja. Kyllä tuosta glögi maistuisi hyvältä, vaikka liian pieni se olisi siihenkin hommaan tuo muki :)


Iittalan sivuilla puolestaan kävin kurkkimassa Kastehelmi-sarjan uutuuksia. Vaikka periaatteessa tämä sarja ei ehkä ole kovinkaan paljon minun tyylinen, tykkään siitä kuitenkin. Meiltä löytyy pari kirkasta kastehelmilyhtyä sekä vaarini vanha, iso tarjoilulautanen. Harkitsin jopa, että ostaisinko meille juomalaseiksi noita kirkkaita kastehelmi-laseja. Meidän entiset Iittalan Ote-lasit ovat lähes kaikki hajonneet ja käytössä on vain isoja laseja. Tarvittaisiin siis peruskokoisia juomalaseja.


Nuo kannelliset purkit (yllätyyys!) ovat myös kivoja. En kyllä tiedä, että mitä säilyttäisin tuommoisessa?


Lisäksi bongasin noista kynttiläkupeista pirtsakat uutuusvärit. Tuo vaaleanpunainen varsinkin on aika suloinen.





Ja koska näemmä olen nykyään viehättynyt erisävyisistä vaaleanpunaisista, kiinnitin huomioni myös tähän kauniin väriseen Sarjaton-kulhoon. Voisin kuvitella noita meille harmaina ja tuossa vaaleanpunaisessa värissä sekaisin! Nuo vaan ovat sitten puolestaan liian isoja, koska tarve olisi ollut jälkiruokakulhoille ja noiden tilavuus on 0,68l.



Koska joulunaika lähestyy, kiinnittyi huomioni myös punaisiin tuotteisiin, joita en normaalisti niinkään katso sillä silmällä, että meille ostaisin. Nappula-kynttilänjalastakin on näemmä tullut punainen versio. Meillä on jo kaksi mustaa ja pronssinen tätä samaa sarjaa.



Nappula-sarjaan on tullut myös kynttelikkö!



Jouluinen keittiöpyyhe löytyi myös Iittala Storesta.

Voi miksi keittiössä ei voisi olla rajatonta tilaa kaikille ihanille astioille, että voisi sitten mielialan ja päivän mukaan valita eri tyylisiä astioita käyttöön! Valkoinen Teemamme on hyvä perusastiasto ja siihen olisi niin helppo yhdistellä kaikkia värikkäitä astioita. Servettien lisäksi voisin nimittäin keräillä helposti myös astioita.

Tämmöiset suomalaiset tuotteet olisivat varmasti monelle myös mieluinen paketti pukinkonttiin. Koodilla ILOVEIITTALA saa -15% alennuksen Iittala Storen normaalihintaisista tuotteista 18.11., mikäli on tarvetta jotain tilata. Koodi ei koske Vulpes taidelasia.

*sisältää mainoslinkkejä, klikkauksista en hyödy rahallisesti

11 kommenttia:

  1. Astioihin (ja säilytyspurnukoihin) olisi helppo hurauttaa satasia yhdeltä istumalta. Mustakin ois kiva, että kaappiin katsoessaan kaikki miellyttäisi silmää. Meillä tulee rahan jälkeen säilytystilat vastaan. Tuo kynttelikkö on iiiiihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ois! Marimekon hinnoilla uppoais kevyesti 300e eikä sillä sais ku alle 20 astiaa. Siksi niitä ei meillä kovin montaa vielä ole, vaikka niistä tykkäisin. Äiti antoi synttärilahjaksi mulle kupin verran rahaa mutta en oo vielä raskinut käydä edes ostamassa :D

      Poista
    2. Niin ja piti sanoa, että onneksi löytyy joskus jotain halvallakin. Meillä on ne Martinexin (?) muovimukit kukkakuviolla ja ne on melkein käytetyimpiä astioita meillä vaikka ovat muovia :D

      Poista
  2. Oivaa löytyy meiltä muutama astia lähinnä lautaset ja yksi muki. Ajattelin kerätä kahvi - ja teekuppeja vierastarkoitukseen ja mukit omaan käyttöön. Itselle on sopiva tuo eka malli, tuleekin kyllä juotua teetä aika monta kupillista päivässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne matalat teekupit on ihanan mallisia mutta kun joutuis aina juomaan sen kaks ainakin niin en oo viittinyt sit ostaa niitä. Muutama posliinimuki ja kahvikuppi löytyy Marimekkoa ja sit yks iso siirtolapuutarhalautanen ja kaks pienempää mikähän sen sarjan nimi olikaan :)

      Poista
  3. Minulle tee isosta kupista, kahvia pienestä. vatsa ei kestä nykyään edes teema-mukillista kahvia kerralla. Olen huomannut, että on aika yleistä, ehkä suunnittelijoilla sama vika. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin juon silloin tällöin kahvia ja aina pienestä kupista, mutta teetä pitää saada se valtava mukillinen :D

      Poista
  4. Mä rakastan noita Marimekon astioita. Tykkään kahvikupin koosta, sillä juon kahvini mustana ja tuossa se jäähtyy sopivaksi nopeammin kuin isossa kulhossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun hintakin ois noilla astioilla vaikka edes samaa luokkaa kuin Teemalla, niin meillä ois noita kaapit täynnä :)

      Poista
  5. Tuo ylimmäinen Marimekon muki on ihana!!!
    Tykkään myös juoda teen isosta mukista, meillä on pari niitä arabian taika,satumetsä ja piilopaikka (?)mukia ihan sitä varten.
    Tykkään että saa aamulla valita mukin fiiliksen mukaan ja että mukissa pitää olla väriä :)

    Annu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No taikasta minäkin teeni juon tai Ihaa-mukista, mutta se taika-muki on sininen, eikä siksi ole mieleinen kun en siitä värityksestä tykkää! Äidilleni olen ostanut semmoisen mustavalkoisen, se on paljo kivempi!

      Poista