tiistai 18. maaliskuuta 2014

Yksi haave vähemmän

Nyt se on vihdoin seinällä! Ai mikä, no String Pocket tietty. Se, mihin ihastuin joskus ja siitä lähtien se on ollut haaveena ja vilahdellut haavepostauksissakin täällä blogin puolella. Joskus viimekuun puolella muistaakseni sen tilasin Nordic nestiltä, jossa hinta oli huomattavasti huokeampi kuin muissa verkkokaupoissa. Pakettikin tuli perille jo ennen Helsingin reissua, mutta nyt sunnuntaina mies sitten viimein laittoi sen seinälle.


Tavarat tuohon hyllyyn on vähän mietinnän alla, mutta tällä hetkellä siinä on kivoimpia astioita, Marimekon sokerikko, vaarin peruja saatu appelsiinipurkki, kynttilänjalka, kynttilöitä, palasokeria peltipurkissa sekä keltainen kirpparikukkaruukku, joka edelleen odottaa sitä viherkasvia. Unohdan aina sen ostaa käydessäni Kärkkäisellä!


Tykkään tosi paljon, kun tuohon saa vaikka vuodenajan mukaan vaihdeltua tavaroita ja muutettua sisustuksen fiilistä. Ainut mikä mua vähän ihmetyttää on se, että nuo hyllylevyjen kiinnikkeet ovat metallinväriset, eivätkä valkoiset, kuten koko muu hylly.


Viikonloppu vietettiin Kiuruvedellä anoppilassa ja ehdittiin nähdä lasten serkkujakin pitkästä aikaa. Saatiin miehen kanssa vähän "laatuaikaa" (mies kuvailisi ehkä jollain toisella sanalla kuten vaikkapa rääkkiä) kun päästiin kahdestaan juoksulenkille. Mies ei ole siis kamalasti juossut vuosiin, joten taisi olla enemmän laatuaikaa ainoastaan mulle...

Huomattiin matkustaessa, että Aava ei viihdy autossakaan hetkeäkään hereillä vaan huutaa saman tien tylsyyttään. Mielenkiintoinen matka siis tulossa, kun hurautetaan lasten kanssa Jyväskylään ensi kuussa. Pakko varmaan laittaa Aavan kaukalo matkan ajaksi etupenkille ja pakata kassillinen jotain lelua ja virikettä mukaan... Kauhulla odotan jo!


Aamulla käytiin viemässä iso pussi pipoja postiin Aavan kanssa rattailla ja nyt se vetelee kohta neljättä tuntia päikkäreitä pihalla! Normi päikkärimäärä on se tunti, maksimissa puolitoista. Ehdin ommella tilauspipoja valmiiksi, syödä ja tehdä ruokaa rauhassa ja nyt pitäisi vielä käydä siivoamassa keittiö. Ja ehdinpä tämän tekstinkin kirjoittaa. Aika luksusta. Tähän voisi ihan tottua.




Marimekon Siirtolapuutarha-astiat ovat vaan niin kauniita! Haluaisin vielä jälkkärimaljoiksi niitä Sukkamakkarakuppeja, mikä niiden virallinen nimi olikaan...


Hyllyasiaan mitenkään liittymättä on pakko hehkuttaa tätä Key lime pietä, jota tein sunnuntaina maanantain kaveritreffejä silmällä pitäen. Ohje on Pirkasta napattu. Maistui aika taivaalliselle ja aika helppo myös tehdä. Suosittelen! Tässä vielä ohje piirakkaan.

Pohja

200 g Digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna
Täyte

4 keltuaista
1 prk (397 g) kondensoitua, makeutettua maitoa (Törsleffs)
1 1/4 dl limenmehua (3 limeä)
2 tl limen raastettua kuorta

Koristeeksi

1-2 dl kuohu- tai vispikermaa
limen raastettua kuorta, limenviipaleita tai
kiiviä viipaloituna

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää voisula. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Vatkaa sähkövatkaimella keltuaisten rakenne rikki kulhossa. Kaada kulhoon kondensoitu maito ja limenmehu. Lisää limenkuori. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle.
Vaihe 3Paista 175 asteessa uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ota piirakka uunista. 
Piirakan keskusta heiluu hieman vielä tässä vaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli. 




5 kommenttia:

  1. String Pocket on mullakin haaveissa, se on ihana! Ja kauniita asioita olet siihen asetellut. :) Nuo siirtolapuutarhat varsinkin on ihan mahtavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on <3 Ei muuta kuin pistämään euro sillon tällön sukan varteen niin joku päivä voit toteuttaa haaveen ;)

      Poista
  2. Meillä edelleen mietitään, että valkoinen vai musta. Keittiöön vai olkkariin. Täytyy varmaan testata eri vaihtoehtoja kuviin, kunhan saadaan yksi hintavampi sisustushankinta edes jonkinlaiseen päätökseen :P

    VastaaPoista
  3. Tuli mieleeni tuosta kun kerroit, että Aava ei viihdy kaukalossa, että olisiko se kaukalon asento liian makaava jo? Meillä molemmat nuoremmat lapset ovat huutaneet pienenä kaukaloissa, kun refluksia vaivasi ja siitä syystä siirrettiin jo 6kk ikäisenä turvaistuimeen missä asento oli vähän pystympi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis kun tuohan ei viihdy yhtään missään jos ei oo äksöniä ja liikettä :D Että todennäköisesti se vaan tylsistyy, kuten kaikkialla muuallakin jos sitä ei joku viihdytä tai hyppyytä sylissä :) Ja meidän turvaistuimen painoraja on vielä liian iso, että ei voi siihenkään vielä siirtää ja varsinkaan kun ei istu vielä itse :/ Kokeilen pitkän matkan ajaa sitten niin, että laitan kaukalon etupenkille, että Aava näkee mut ja voin ojennella sille tarvittaessa jotain leluja.

      Poista