sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Ompelun iloa

Vietettiin eilen kaverin tupareita ja vähän pelkäsin, että tuleeko tästä päivästä pelkkä laiskottelupäivä. Mutta mitä vielä! Oon ollut niin tuottelias, että itteäkin hirvittää! Mies lähti kymmeneltä pelaamaan frisbeegolfia ja itse kaivoin kankaat esille ja aloin ommella. Varsinaisesti mitään tarvetta Veetille ei ole, joten aloitin valmistamaan jo lahjuksia, sillä tässä kevään/kesän mittaan on useampia taaperoiden synttäreitä. Ja pitäähän sitä käyttää tilaisuus hyväkseen, kun Veeti on mummulla yökylässä ja talo on tyhjänä.

Ompelin tämmöisen housut+body setin ja tämä on menossa lahjaksi. Body on kokoa 80cm ja ensimmäistä kertaa uskalsin tehdä oman sovelluksen kaavaan eli tässä on yhdistetty papana-paidan yläosa ja bodyn alaosa, koska mulla ei ollut kaavaa raglanhihaiseen bodyyn. Näyttää ainakin siltä, että onnistui ihan hyvin. Housuista tais tulla suhteessa vähän pitkät, mutta lapsethan kasvaa nopsaan. Turkoosi tähtitrikoo Metsolan kuulusta sekaannusalesta ja housujen turkoosi Frotee Saksasta tilattua. Resori varmaan paikallisesta kangaskaupasta.



Veetille farkut kahden euron kierrätyshousuista ja taskut jämäkankaista. En tiedä miten onnistuin tekeen näistä jotenkin tosi lyhyet, toivottavasti mahtuvat jalkaan! Ja vielä enemmän harmittaa jos eivät mahdu, sillä sain ensimmäistä kertaa nuo kaaritaskut onnistumaan ihman mitään kupruiluja!

Lisäksi tein vielä käännettävän lippapipon, koska en saa edelleenkään Veetille aurinkolaseja päähän ja tämmöisillä kevätkeleillä olisi hyvä, että lippa vähän sitten edes suojaisi silmiä. Toinen puoli turkoosia pilvijoustista ja toinen puolí tähtitrikoota. Harmi kun ei voi kokeilla mallin päähän, kun malli on siellä mummulassa.


Tässä siis toiselta puolelta tämä lippis. Voi fiiliksen mukaan sitten kääntää nurinpäin niin ei ala kyllästyttämään. Taidan alkaa tehdä kaikki pipot kääntöversiona, niin ei tarttis aina tehdä kymmentä pipoa, että saa kaikissa halutuissa kuoseissa :D


Lauantaina käytiin aamulla kirpparilla ja ostin kerrankin itselleni jotain! Eli tuommoisen vihreän Vero Modan mekon. On ihanan mallinen päällä, mutta vähän tuo väri arvelutti. Kangas on puuvillaa, joten sen voisi värjätä, mutta jännittää, että olisivatko ompeleet ja pitsit sitten vihreitä niin taidanpa jättää sen vihreäksi. Onpahan jotain muuta väriä kuin sitä ainaista mustaa.


Veetille ostin tulevaisuutta varten muutaman eläinaiheisen piirrustuslevyn yhteishintaan 0,5e. Mulla on tainnut lapsena olla näitä samoja levyjä :) Olisi kiva saada ne Tupperwaren piirrustuslevyt. Jos jollain on ylimääräisenä, niin ostaisin mielelläni!


Mies lähti huoltamaan pyöriä sillä aikaa kun itse tein äsken munkkitaikinaa, joten taidetaan käydä vielä vähän pyöräilemässä kun on niin mahtava ilma! Varsinkin kun oon istunut sisällä koneen edessä kun pihalla aurinko paistaa täydellä teholla...

1 kommentti:

  1. Ihania ompeluksia, ja tuo mekko olisi niin minun värinen =) Voisin ostaa pois, tai vaihtaa johonki kangaspalaan, jos on oikeaa kokoa 38 tai 40 =) Laitahan sähköpostia jos mekon väri ei sinulle sovi ;) niinaha@luukku.com

    VastaaPoista