torstai 22. maaliskuuta 2018

Mitä meillä syödään?

Inspiroiduin näistä ruokahommista nyt samalla kun kirjoitin meidän ruokalaskusta, että ajattelin jakaa teille myös vähän meidän ruokalistoja. Itse tykkään tosi paljon vaihtelusta ja kyllästyn todella helposti samoihin ruokiin. Meillä ei siis kiertävä neljän viikon lista toimisi koskaan, koska minusta itsestä tuntuisi, että syödään koko ajan niitä samoja ruokia! Olen muuten aiemminkin koonnut tänne blogiin meidän ruokalistoja. Niistäkin saa kivoja uusia vinkkejä.

Viime aikoina on testattu aika monta uutta ruokaa, kun hoksasin, että Marttojen sivuilla on hyvin simppeleitä ja toimivia reseptejä! Muutama viikko sitten meillä syötiin näitä ruokia:

Parmesaanibroileri (kuvaakin löytyy aiemmasta postauksesta )
Lihamureke pekonilla
Makkarakeitto
Pestopasta (spagettia tai muuta pastaa, purkki pestoa ja halutessaan esim kanaa)


Toissa viikon ruokalistaa en tarkkaan muista, koska olimme yhden yön mummulassa ja perjantaina syötiin Kokkolassa ravintolassa päivän ainut ruoka. Lauantaina meillä oli kuitenkin Italialaista makkarapataa Pirkan ohjeella. Tämä oli hyvää, vaan lapset eivät meillä oikein tykkää tomaattikastikkeesta. Aava oli ainut, joka söi hyvällä ruokahalulla alun epäilyn jälkeen. Minusta on tärkeää tarjota uusiakin ruokia, vaikka ne ei menestyksiä olisikaan. En suostu itse syömään viikosta toiseen makaronilaatikkoa :)


Hiihtolomaviikon lauantaina anoppi tuli kylään ja olin jo edellisenä iltana tehnyt pizzataikinan kaappiin. Kokelin ensimmäistä kertaa jääkaapissa kohotettua taikinaa tällä ohjeella ja pakko sanoa, että olihan se paras pohja minkä olen koskaan tehnyt. Vielä pitäisi keksiä niksi saada pohja ohuemmaksi. Nyt se supistui aina takaisin pieneksi kun yritin sitä kaulia ja venytellä. Niksit otetaan siis vastaan!
 


Viime viikolla meillä oli maanantaina ja tiistaina kotona jauhelihakeittoa ja töissä eväänä oli wokkivihanneksia jauhelihalla. Yhtenä päivänä tehtiin vietnamilaista lihapullakeittoa, josta riitti vielä seuraavaksi päiväksi. Itse lisäsin wokkiwihanneksia tuohon keittoon ja otin sen ilman lientä. Keitossa itsessään kun ei ole vihanneksia ollenkaan. Hyvin toimi noinkin. Tosin maustoin wokkivihannekset thaikuista tuodulla maustekastikepussilla ja pikkuisen oli liian tulista omaan makuun :D


Vietnamilainen lihapullakeitto
Loppuviikoksi meillä oli ruokalistalla riisiä ja kanapihvejä sekä pinaattilättyjä.  Mies oli lasten kanssa viikonlopun yksin, joten viikonlopulle valittiin helppoja ruokia. Lauantaina he söivät aamupäivällä perjantailta jääneet pinaattilätyt ja toisena ruokana oli ranskikset ja uunimakkara. Sunnuntaina oli torttelloneja tuorejuustokastikkeessa ja tortilloita. 



Tällä viikolla ollaan syöty maanantaina tonnikalavuokaa ((kuten makaronilaatikko, mutta tonnikalalla ja munamaitoon lisään paketin sulatejuustoa) ja sitä samaa oli myös tiistaina. Eilen oli makaronia ja kanasuikaleita. Meillä lapset ei oikein syö kastikkeita, joten tehdään harvemmin esim kanakastiketta, vaan yleensä on kanaa ja riisiä pelkästään. Tänään uuniin menee porokiusaus. En tiedä miksi en ole aiemmin hoksannut tehdä tuota kun se on niin helppo!

Mitä teillä on syöty tällä viikolla? Mielelläni poimin ideat talteen :)


1 kommentti:

  1. Empäs ole ennen kommentoinut mutta nyt kommentoin. Meillä kaksi lasta, 2- ja 6-v. Lemppareita ovat spagetti ja jauhelihakastike, pinaattilätyt sekä uusi lempparini risotto, jonka voi tehdä monenlaisena. Lapsille sekoitan joukkoon esim vain maissia ja uppoaa näin kasvisversiona minullekin, tai kanasuikaleilla ja parmesaanilla jne. Tosi hyvää! Aika usein meillä on myös jauhelihaperunalaatikkoa, paistettuja nuudeleita, nakkisoppaa, kalapuikkoja tai lohta, lohikeittoa, jauhelihakeittoa, tortilloja liha/kasvistäyttein, lihapullia, kanasuikaleita plus riisiä, itsetehtyä pitsaa... Lapset ovat aika nirsoja ja pienempi ei syö juuri muutakuin jauhelihaa ja itse yritän välttää lihaa joten soppa on valmis :)

    VastaaPoista