torstai 9. tammikuuta 2014

Unifantit vai elefantit?

Ennen joulua sain viime tipassa päähäni ommella Veetille pukinkonttiin yöpuvun. Tiesin, että yksi oli jo tulossa lahjaksi, mutta halusin tehdä toisenkin, koska oikeasti Veetillä on vain yksi sopiva yöpuku! Löysinkin sopivaa kangasta Löytöpalan palalaarista ja tein pyjaman. Kangasta jäi, joten tein siitä viime viikolla myös Aavalla uuden yöhaalarin.


Kaavana haalarissa on Nukkumatti koossa 68cm. Oikein hyvänmallinen ja kokoinen haalarikaava! Muutosta sen verran, että kanttasin tuon vetoketjureunan, kun en jaksanut alkaa silittelemään tukikankaita. Saisiko jostain tukikangasta semmoisena nauhana?



Loppuun pari epätoivoista yritystä saada molemmat lapset yökkäreineen kuvaan. Veetin pyjamassa on housuissa petroolit resorit, pääntiellä keltainen ja hihoissa punaiset. Aavalle laitoin fuksiat, että tulisi tyttömäisyyttä.



Aika huonolaatuista tuo trikoo on ja päivävaatetta en siitä tekisi. Veetin pyjama on ollut pesussa ehkä kerran, maksimissaan kahdesti ja alla on kuva siitä verrattuna Aavan pesemätömään yöpukuun. Aika karsean näköiseksi mennyt. Kyllä olisi harmittanut ostaa kalliimmalla pakalta tätä... En oikeasti ymmärrä, että miten laatu voi olla tämmöistä kun miettii noita kankaiden hintoja nykyään. Ihan järkyttävää, jos kangas ei kestä yhtä pesua hyvänä! Onneksi nämä on vain yövaatteet, niin ei ihan niin paljon harmita.


Psst... Vielä ehtii osallistua arvontaan!

8 kommenttia:

  1. No mä tein just tästä kankaasta sen ekan kokeilun siitä jumppiksen kaavasta, mistä valitin ja päiväkäyttöön. Onneksi oli halvempaa palakangasta, koska mäkin olin ihan ihmeissäni miten huonoksi meni pesussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa paljoko v******s jos ois ostanut täydellä hintaa pakalta??

      Poista
    2. Sanos muuta! Mulla on yks toinen kangas käyttäytynyt samoin ja sekin oli onneksi halpa - kärkkäiseltä alekorista jotain pakanloppuja, violettipohjainen tähtitrikoo oransseilla tähdillä. Ei se ihan näin surkeeksi mennyt kylläkään.. Mutta ajattelin, että tummapohjaiset trikoot voikin olla semmoisia joihin kannattaa ehkä laadullisesti satsata, helpomminhan se tämmönen höttö tummassa näkyy.

      Poista
  2. Hiukkako ottaa päähän kun näkee vaivan ja ompelee ja sitten menee pesussa kangas huonoksi. =( Harmittaahan se ostovaatteissakin, mutta ainakin minua vielä enemmän itse tehdyssä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin jos on ostanut semmoisen tosi halvan kaupan vaatteen niin harmittaa huomattavasti vähemmän mitä se, että on useita tunteja käyttänyt siihen aikaa ja sitten lopputulos on tämä :/

      Poista
  3. Hui, kun on mennytkin huonoksi tuo kangas! Mä muuten ostin joskus Fabriinasta semmoista nauhaa, mutta ei siellä enää näyttänyt olevan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, millä nimellä se on? joku tukinauha? Siis kuitenkin toisella puolella liimakiinnitteinen? Ja olisikohan stiä kaksipuoleisena? Tai no, pikapaltehan on :D

      Poista
  4. Kyllä saa resoreilla muutettua vaatteen ilmettä! Tuo huonolaatuisuus etenkin trikoissa on ihan pyllystä, meillä muutama Eurokankaan kangas on mennyt samanlaiseksi yhdellä pesulla. Olisi pitänyt ehkä käydä valittamassa, mutta en jaksanut. Ärsyttävää tuollainen :/

    VastaaPoista