tiistai 21. tammikuuta 2014

Arkea

Kaivelin tänään puhelimen syövereistä kuvia koneelle, että eivät pääse katoamaan. Sieltä noukin tännekin muutaman otoksen tästä viikon sisältä. Viime viikolla täällä oli järkyttävät pakkaset. Tai no järkyttävät ja järkyttävät, mutta kuitenkin se -23 astetta. Aava nukkui vielä -17 asteessa pihalla, mutta kovemmilla pakkasilla lykkäsin tytön vaunujen toppapussiin sisälle nukkumaan, kun näytti nukkuvan hyvin kuumassa! Tämmöinen nallekarhu tuli päikkäreiltä yksi päivä kun oli jo vähän lauhempaa.


Mummu on kutonut Aavalle tämän villahaalaripussin ja meinasi silloin kun Aava syntyi, että tulipas tästä kamalan pitkä, kun käskin tehdä pituuden seuraavan koon mukaan. No, ei ole enää juurikaan kasvunvaraa. Hyvä jos kevään mahtuu! Tämä on kyllä kätevä nakata sisävaatteiden päälle vaunuihin toppapussin sisään niin pysyy lämpimänä. Toki kovemmilla pakkasilla laitetaan ihan toppahaalari toppapussin lisäksi.



Itselle ostin viime vuonna tuommoisen sinisen untuvatakin, joka on mun lempparivaate kovemmilla pakkasilla. Enemmän käytän siis kaupungilla tuota. Pihaleikkeihin on sitten toinen untuvatakki. Kaveriksi Emut niin kyllä tarkenee!


Perjantaina ja sunnuntaina uhmasin sitä yli kahdenkymmenen asteen pakkasta ja kävin lenkillä. Varusteina merinovillakerrasto, toppahousut, fleecepaita ja toppatakki sekä päässä ihanan lämmin fleecevuorinen tupsupipo, jonka ostin kerran kirpparilta eurolla. Tuolla ei palele päätä, muuta kuin nenästä.


Viikolla ihmettelin myös vaihteeksi vauvanvaatteiden kokomerkintöjä. Aava on 65cm pitkä ja tämä Kappahlin yöhaalari on kokoa 74/80. Hihoja ei ole edes kuvassa käännettä. Hirveän vaikea kuvitella, että tämä mahtuisi meille vielä Aavan ollessa noin vuoden, jolloin pituutta todennäköisesti on suunnilleen tuo 80cm.


Tuon verran on haaruksissa tilaa tavallisen vaipan kanssa!




Eilen meillä oli Aavan lisäksi pari muutakin ihanaa palleroa äiteineen kylässä. Aava on 4kk, keskellä oleva Miro 2kk ja toisella reunalla oleva Milla-Riina kohta 6kk ja kaikki on tosi saman kokoisia! Aava yritti koko ajan kääntyä Miron päälle, joten kuvaaminen oli hieman haastavaa. Ihana oli nähdä ystäviä ja vaihtaa kuulumisia ja saada päivään vähän vaihtelua. Lisäksi Veetikin sai vielä leikkikaverin Miron siskosta, niin oli kaikille tekemistä.


Veeti on puolestaan askarrellut kaulakorun kirpparilta ostamistani helmistä. Hyvin onnistui jo helmien pujottelu kuminauhaan, vaikka vähän pelkäsin antaa terävää neulaa kun tylppäpäinen harsintaneula ei mahtunut helmistä läpi.



Taustalla näky muuten Veetin uusi "leivontapenkki", jonka ostin Ikeasta. Tuolla se odottaa jotain kivaa maalia päällensä. Sen kanssa on vain sama ongelma mitä sen yhden tuolinkin, kun en osaa päättää väriä!


Tehtailin tänään ensimmäiset soseet pakkaseen. Bataattia sekä porkkanaa omina pusseinaan. Bataattia ollaan maisteltu nyt neljä päivää, joten huomenna ajattelin antaa makupalan porkkanasta. Tuo soseiden teko on jotenkin kivaa puuhaa. Tykkään tehdä niitä varsinkin sitten, kun saa oikeasti laitella useampia makuja ja lihoja jne. Bataatista olen myös tehnyt velliä ja sitä on annettu eilen ja tänään nukkumaan mennessä. Aavahan siis herää tosiaan puoli tuntia nukahtamisen jälkeen syömään uudelleen ja siinä vaiheessa on annettu se vellipullo.


Tehdessäni tämän sydänhaalarin oletin sen menevän keväällä meillä kaukalossa pussin käydessä pieneksi, mutta tämä onkin sopiva nyt. Otin sen sitten sisäkäyttöön, vaikka vuoritettu onkin. Vuori on kuitenkin vain trikoota, joten eipä tartte sitten alle laittaa mitään muuta vaatetta.



Veeti kävi isin kanssa kirjastossa, joten me oltiin kotona Aavan kanssa ja käytiin kylvyssä. Aava kyllä tykkää kovasti polskia ammeessa ja onkin siellä leveä hymy päällä.



Huomenna ollaan vielä Veetin ja Aavan kanssa kotona, mutta torstaina ja perjantaina Veetillä onkin hoitopäivä. Torstai on pyhitetty taas äitikavereiden näkemiseen ja perjantaina lähdetään lasten kanssa mummulaan. Lenkillä pitäisi ehtiä käymään neljä kertaa vielä tällä viikolla. Lihaskuntotreeneistä on jo 2/4 suoritettu. Viime viikolla paino junnasi ja sitä tippui vain 100g, eikä senttejäkään lähtenyt. Suoritin kuitenkin kaikki neljä treeniä sekä neljä aerobista ja ruokailut meni putkeen, joten eiköhän tässä pikkuhiljaa ala jotain tulostakin syntymään.

2 kommenttia:

  1. Aava on ihan erinäköinen, kun tukka ei vielä kylvyn jäljiltä ole ehtinyt ponnahtaa iloisesti pystyyn :) Ja nuo MilleriMallerin housut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookkin! Ne pysyy babyoilin voimasta maagiset viisi minuuttia päätä myöten, kunnes taas sojottavat kohti kattoa :)

      Poista