keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Viikonloppua ja raksakuulumisia

Viikonloppuna meillä kävi viimeiset vieraat juhlimassa Veetin synttäreitä, kun Veetin kummit tulivat Oulusta yökylään. Veeti olikin jo koko viikon hokenut kummien nimiä ja että tulevatko he viikonloppuna. Lauantaina odotus sitten palkittiin. Tehtiin porukalla aivan mahtavaa ruokaa ja nautiskeltiin siitä. Menulla oli ryppypottuja, mojokastiketta, valkosipulivoietanoita, salaattia sekä tajuttoman isot naudan sisäfilepihvit. Jälkkäriksi oli vielä mutakakkua :) Hyvästä ruuasta lumoutuneena en muistanut ottaa yhtään ruokaa sitten itse ruuasta...


Veeti odottelee muikeana kummeja kyläilemään :)


Mojo kastike:

6 annosta

2 kpl punaista paprikaa
1 kpl tuoretta chiliä (punainen)
2 kpl paahtoleipäviipaletta (paahdettuna)
2 kpl valkosipulinkynttä
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl viinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl juustokuminaa      

Halkaise paprikat ja chili ja poista siemenet. Pilko paprikat, chili, leipä ja kuoritut valkosipulinkynnet monitoimikoneen kulhoon. Lisää loput aineet ja jauha seos tasaiseksi.
Tarjoa punainen kastike ryppyperunoiden kanssa.

 

Kastike oli kyllä aika herkkua ja sopi hyvin suolaisten ryppyperunoiden kanssa! Ryppyperunat valmistat helposti niin, että peset muikkuperunat hyvin, mutta älä kuori! Liuota merisuolaa keitinveteen niin paljon, että perunat kelluvat vedessä. Keitä suolavedessä ja lopuksi kaada vesi pois ja anna kuivua kannen alla.





Tehtiin myös ekaa kertaa etanoita! Nämä oli ihan Lidlin pakasteesta. Täytyy sanoa, että maku oli ihan hyvä, mutta ehkä tuo koostumus kuitenkin oli hieman liian löllykkä omaan makuun :)



Raksallakin on taas alkanut tapahtua, kun lattiat ovat vihdoin kuivuneet ja sisällä voi taas tehdä hommia. Tällä viikolla raksamiehet ovat laittaneet paikoilleen katot sekä maalanneet koko talon. Tänään ikkunoihin ja kattoihin oli ilmestynyt myös listoja. Tosin itse en tätä huomannut, vaikka kävin ottamassa töiden jälkeen kuvia :)

Päätyseinän harmaa maali näyttää edelleen omasta mielestäni todella hyvältä, eikä toistaiseksi taita mihinkään toiseen väriin, vaan on puhdas harmaa. Tosin isona pintana se näyttää huomattavasti vaaleammalta, mitä pienenä mallina. Toisaalta ihan hyvä, koska en mitään kamalan tummaa halunnutkaan!




Saunan seinäänkin on leikattu jo aukko lasitusta varten ja kylläpäs se suurensikin tuota saunaa! Meillä tulee siis molemmille puolille lauteet ja tuonne takaseinää vasten tornimallinen kiuas.




Muutama käsityökin on valmistunut, vielä kun saisi ne joskus kuvattua tänne ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti