keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Onnenpäivä!

Tämä päivä onkin ollut yhtä juhlaa! On Veetin 1v synttärit ja uusi saumuri kotiui tänään. Mies ja Veeti sen olivat noutaneet mun töissä ollessa ja mies vielä itse ehdotti illalla, että lähtevät Veetin kanssa pelaamaan frisbeegolfia, jotta pääsen rauhassa testaamaan uutta konetta. Ja sehän toimii kuin unelma! Eri kankaan paksuudetkin menevät tekemättä mitään säätöjä ja tikki pysyy hyvänä. Kyllä nyt kelpaa ommella!

Vielä pitäisi oppia se differentiaalisäädön käyttö, mutta miten sen oppii kun ohjekirjassa ei juurikaan neuvota sen käyttöä. Eikös sen avulla pitäisi pystyä ompelemaan esimerkiksi potkuhousujen olkakappaliin resorit ilman, että kangas vetää kuprulle? Siis tarkoitan niitä pyöreäpäisiä lappuja joissa on nepparit, miksi niitä nyt potkuhousuissa sanotaan :) Tai vaikka liivimekon olkaimet! Pitäisikö silloin säätää isommalle vai pienemmälle ja tarvitseeko silloin  enää venyttää sitä resoria jos käyttää sitä syöttöä? Kertokaa joku fiksu mulle!

Tänään tein kuitenkin testimielessä yhden pipon ja 0,5e maksaneista kirppisfarkuista Veetille farkut tähtivaletaskuilla. Takakappaleeseen jäi vähän tyhmästi tuo vanha tasku, kun lahje oli sen verran kapea että siinä ei ollut tarpeeksi kangasta takakappaleeseen niin piti sitten leikata tuosta kohtaan housua. Jospa se menisi nyt noinkin.





 Pipo taas vaihteeksi kierrätyskankaasta. Tämä oli ennen naisten paita. Kokeilin muuten tehdä ensimmäistä kertaa omia tuotemerkkejä Hipun ohjeen mukaan. Osa onnistui hyvin, mutta osasta en meinannut saada paperia irti silittämisen jälkeen. On nuo kuitenkin kivempiä kuin nuo aikaisemmat jota olen käyttänyt. Saa nyt vaan nähdä miten nuo kestää pesua...


Tässä vielä lähikuvaa merkistä! Ajattelin tehdä noita myös sellaisena leveämpänä, jonka voi laittaa saumaan kiinni. Pitäisi käydä vaan ostamassa leveämpää nauhaa.

Lopuksi vielä hyvä ruokavinkki! Tämä vuohenjuustopasta on todella nopsa tehdä ja maistuu yksinkertaisuudestaan huolimatta erittäin hyvälle. Ohje Pirkasta.


Vuohenjuustopasta 4 annosta

7dl pennepastaa
sipuli
oliiviöljyä
valkosipulitomaattimurskaa
vettä
juoksevaa hunajaa
mustapippuria
basilikaa

pinnalle:
200g murennettua vuohenjuustoa
1dl basilikaa tai persiljaa



Vaihe 1
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Valmista pastan kiehuessa kastike.
Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää joukkoon tomaattimurska. Huuhdo tölkki vedellä ja kaada joukkoon. Anna kiehua noin 5 minuuttia. Mausta hunajalla, basilikalla ja mustapippurilla.
Vaihe 3
Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Siirrä pasta lämmitettyyn tarjoilukulhoon. Paloittele vuohenjuusto ja lisää pastan päälle. Ripottele pinnalle basilikaa tai persiljaa. Tarjoa heti.























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti