tiistai 14. kesäkuuta 2011

Voihan kenkä!

Löysin taas yhden huonon puolen siitä, että asuu tämmöisessä "ei kovin isossa" kaupungissa. Veetin jalka on nimittäin kasvanut noista mummulta nimpparilahjaksi saaduista kengistä ulos. Tai toisin sanoen en uskalla enää niitä käyttää, kun näyttää että alkavat olla melko samankokoisia jalan kanssa. Ajattelin sitten, että käyn ostamassa jotkut edulliset lenkkarit vain, jotka saa helposti jalkaan kauppareissuja sun muita varten. Ostan sitten erikseen jotkut paremmat ensiaskelkengät tai sen tyyliset nahkaiset. Vielä ei kuitenkaan ihan tarvetta ole ja onhan ne kuumemmat ja vaikeammat laittaa jalkaankin.

No, eipä löytynyt oikeastaan mistään koon 20 tennareita! Jos löytyi kivat, niin koot alkoi jostain 23:sta tai sit se meidän koko puuttui välistä. Enkä viitsisi kuitenkaan maksaa jotain 30e tuommoisista perustennareista. HalpaHallista löysin sitten yhdet kokoa 20. Tuommoiset Pionin kesälenksut, hintaakin vain 9,9e! Huutonetistä ei edullisia kenkiä kannata katsella, kun postarit on jo sen 8e... Ei ehkä ihan itselle mieleiset kun on niin värikkäät, mutta eipä ollut paljon vaihtoehtoja. Seuraavaksi sitten metsästämään jotain niitä ensiaskelkenkiä. Tutan jotain kenkiä kokeiltiin, tai yritettiin, sillä en saanut niitä Veetille edes jalkaan, kun ei se osaa vielä polkaista sitä jalkaa kenkään.


Tämmöiset ne sitten on! Kasvunvaraakin näytti olevan sen verran, että menee koko kesän kyllä jalkaan.

Tässä ollaan lähdössä kevään viimeiseen Tempoa tenaviin- tapaamiseen. Kivaa on ollut nämä kuukaudet käydä siellä, mutta kyllä se alkoi tuntua jo siltä, että Veeti on liian iso sinne. Ei vaan malta enää istuskella/maata sylissä ja leikkiä niitä laululeikkejä kun kivempää on mennä konttaileen ja seisoskelemaan muualle. Uudet kengät pääsi testiin. Päällä tuo Miniq:sta ostettu Småfolkin kokopuku. Piti välissä käyttää päällä, että ei käy niin, että puku onkin yhtäkkiä pieni ennen kuin sitä on pidetty! Tämä on nimittäin kokoa 86cm ja on ostettu ensi syksyksi. Hihat on melko passelit jo nyt, mutta lahkeen saa vielä kääntää, että ei jää jalan alle.

Eilen oli leipomisilta, sillä tänään järjestin Evelace alusvaatekutsut ja pitihän sitä jotain olla, että saa vieraat makeaa kahvin kanssa. Suosittelen muuten osallistumaan kutsuille, jos joku tuttu pitää. Todella kivoja alusvaatteita ja ihan ok-hintaan!

Pieni kämmi sattui piirakkaa tehdessä, sillä olin vahingossa ostanut mustikkapiirakkaan suolaisen taikinan. Ei auttanut kuin alkaa tonkia pakastimesta jotain siihen päälle, niin sai Pasi töihin jauhelihapiirakkaa :)



Piirakassa täytteenä jauhelihaa, tuoretomaattia, sipulia, aurinkokuivattuja tomaatteja, jalapenoja sekä munamaito ja mausteita.


Vieraille tarjolla oli se aikaisemmin tekemäni vaniljaraparperipiirakka, mutta raparperien sijasta käytin mustikoita.


Ruuaksi meillä oli tänään kanapestosalaattia. Tästä tuli uus lemppari! Maistoin tätä ekan kerran lauantaina kaverin polttareissa, jonne toinen kaaso oli tätä tehnyt. Mukavan yksinkertainen ja maukas. Itse lisäsin vielä tomaatin.


Pastaa
Tomaattia
Parsakaalia (en keittänyt)
Maustamatonta kanaa
Vihreää pestoa
Suolaa

Sitten vaan kaikki ainekset sekaisin ja herkuttelemaan!
Illalla kokeilin vielä ommella kestovaippayhdistyksen kaavalla Veetille taskuvaipan. Sain tänään vinkin, että se on ihan hyvä kaava, kun vähän pidentää haaraosaa. Vaippa on nyt valmis ja menee huomenna testiin. Ilmeisesti tämä on Nalle-vaipan kaava. Näyttää ainakin ihan hyvän malliselta. Sain saumurin huollosta, joten joku päivä voisi ommella frotee-imuja. Jos ne vaikka pitäisivät kosteuden paremmin kuin nuo mikrokuituiset.


Kuva taas hienosti väärinpäin, mutta en jaksa kääntää! :)
Nyt tuleekin sitten muutaman päivän blogitauko, sillä torstaina lähdemme heti aamusta ajamaan Helsinkiin meidän perheen sekä minun äidin kanssa. Miehen kanssa mennään katsomaan Linkin Parkia ja Veeti ja mummi menee mun kummitädille eli äidin siskolle siksi aikaa. Päästään viettämään vähän laatuaikaa kahdestaan :)



6 kommenttia:

  1. IHANAT KENGÄT!! Pakko käydä kyllä naapurikylässä halpahallista noita kyyläämässä =D Pakko saada ja noin edulliset!

    Tämä kestovaippakaava todettu meillä parhaaksi =)
    http://www.kestovaippainfo.fi/tsi/vaipat/18/

    VastaaPoista
  2. Riittääkö tuossa pituus, että ei jää lyhyeksi? Itse googletin vaan kestovaippayhdistys kaava ja käytin sitä ekaa. En tiedä oliko sama vai eri. Nyt on testissä päällä. Lisäsin haaraosaan viis senttiä pituutta :) Mitä imuja sä käytitkään?

    VastaaPoista
  3. Kyllä meillä on riittänyt ihan 1,5v asti noi vaipat =) Sopii meidän hoikill epojille, tosin kuopus ei ole niin hoikka..
    Ei siihen kyllä ainakaan 5senttiä kannattaisi lisätä, jos lisäisi. Ainakaan meidän käyttöön =)
    Minä tykkään käyttää harsoja ja vanhoja pyyhkeitä, niistä ompelen imuja =D
    Tai sit on flanellia jokunen, mutta nuo ekaksi mainitut on niitä parhaita meille =)

    VastaaPoista
  4. No siihen toiseen kestovaippayhdistyksen kaavaan lisäsin jotain 5cm ja ihan hyvä tuli! :) En halua, että se vaippa on ärsyttävän matala. Pitää kokeilla tuotakin kaavaa. Just ajattelin tilata pul-kangasta kangastukusta. Siellä näyttää olevan tosi edullisesti kakkoslaatua, vink vink :) Mä tein muuten kans vanhoista pyyhkeistä imuja ja nuo aikaisemmin vuotaneet vaipat toimi niiden kanssa! Ja vielä useamman tunnin kun ennen päästivät läpi puolessa tunnissa. Se mikrokuituimu ei näemmä vaan oikein toimi.

    VastaaPoista
  5. Meillä on noi samat kengät :D
    Samoilla ajatuksilla olin niitä hankkiessa, mistään ei oikeen mitään meinannut löytyä ja ajattelin ostavani sitten jotku ensiaskelkengät kun sen aika on.
    Mulla on yks hyväksi havaittu vaippakaava, mutta en nyt yhtäkkiä muista, että mistä sen oon ottanu...

    VastaaPoista
  6. Hyvää oli salaatti! Piti testata tuota ohjetta... :) -sanna-

    VastaaPoista