maanantai 27. kesäkuuta 2011

Juhannus tuli ja meni, Barcelonan reissu häämöttää!

Meidän juhannus meni melko vaatimattomissa merkeissä. Johtuen siitä, että mulle tuli joku ihme mahatauti pe-la yönä, miehelle la-su yönä ja Veetilläkin on ollut maha vähän sekaisin. Eli melko rauhallista makoilua sisätiloissa meidän perheellä.

Torstaina anoppi tuli kylään ja ajeltiin mun äidin luokse Pyhäjoelle kera anopin ja Veetin. Mukanani vein ruuat eli peruna-kesäkurpitsapiirakkaa (ohje taisi olla uusimmassa tai toiseksi uusimmassa Kotivinkissä) sekä Britakakkua. Elämäni ensimmäinen Britakakku! Ohje samaisesta lehdestä kuin piirakkakin. Sillä muutoksella, että laitoin ensimmäiseen väliin viime vuonna pakastamaani raparperihilloa. Toi vähän kirpeyttä kaiken makeuden sekaan. Ja olihan se niin hyvää, että voisi tehdä toistekin! Anoppi kokeneempana Britan syöjänä ainakin väitti naama pokalla, että kyllä se ihan oikealle maistui. Saattoihan tuo toki mun mieliksi vähän narratakin ;)


Anoppi lähti yöksi kotiin ja me jäätiin Veetin kanssa mummulle yöksi, kun mies olisi vielä perjantaina hetken aikaa töissä. Perjantaina suunnattiin sitten päiväseltään meidän mökille viettämään juhannusta.


Veeti juhannustamineissa eli kurahousuissa, kun nurtsi oli märkä vesisateen jäljiltä. Tehtiin ruokaa, eli grillattiin pihvejä, uusia perunoita voikastikkeella, salaatteja, savusiikaa (NAM!) jne... Kuvia ei tullut taaskaan otettua. Torstaina olin unohtanut kummankin kameran kotiin, joten siksi siltä päivältä ei ole kuvan kuvaa. Mies toi sitten mökille kameran, jonne tuli töiden jälkeen.

 

Veeti rattaissa valmiina lähtemään juhannuskukkien poimintaan :)

 Grillikota mökillä


 Mökki itse pilkottaa mäntypuskien takaa


Varasto.

Mummun kanssa käytiin nukuttamassa Veeti rattaisiin ja tehtiin pieni lenkki joenrannassa. Tuo "meidän" mökki on äidin miehen ja se ei itsessään sijaitse missään veden lähellä vaan joen rantaa taitaa olla jotain puolisen kilometriä matkaa.

Juhannuskokko.

 Maalaismaisemaa joenrannassa.


Testattiin Veetin "mökkiammetta".


Veetin ensimmäinen juhannussauna (ei höyryyntynyt linssi yhtään, mistä niin päättelet!?!?).

Illalla Veetin nukkumaanmenoaikaan ajeltiin sitten takaisin kotiin. Puettiin valmiiksi Veetille autoon yökkärit päälle niin siirrettiin vaan nukkuva poika omaan sänkyynsä kotona. 
Yöllä alkoi sitten se tauti jollain kuumekohtauksella. Paleli kamalasti, mutta särkylääke vei kuumeen, eikä se sen koommin tullut takaisin. Omituinen mahatauti muutenkin, kun olo oli kaikin puolin muutoin normaali. Maha ei ollut kipeä eikä olo huono. Innostuinpa jopa leipomaan vuokaleipää! Tämä oli tosi hyvää. Resepti täältä Sillä muutoksella, että oliivin inhoajana jätin ne pois kokonaan ja laitoin extrana vähän punaista pestoa ja ruohosipulia omasta penkistä. Päälle kurpitsansiemeniä. Ja tältä se näyttää:





Kaveriksi tehtiin vihersalaatti viinirypäleillä ja fetalla sekä perunasalaatti uusista perunoista ja sipulista. Kastikkeena Creme bonjourin sipuli. Niitä ruuanlaitto creme bonjoureja, onko ne nyt sit cuisine nimeltään vai mikä? Ei kuitenkaan niitä juustoja... Ei uskallettu tehdä mitään grilliruokaa, kun maha ei ehkä ois kovin pitänyt kärtsätystä lihasta...


Muutoin meillä oli rauhallista. Kasattiin hetkeksi Veetin iloksi sisälle tuollainen tunneli, jonka mies sai töistä vaurioittuneen paketin vuoksi melko edullisesti. Tuohon kuuluu myös kaksi telttaa, yksi kumpaankin päähän. Luulen, että Veeti osaa arvostaa niitä vasta ensi kesänä, joten jätetään ne vielä toistaiseksi varastoon :)


Tiedättekö tunteen, kun joskus on tosi hauska seurata, kun lapsi tekee jotain todella tosissaan. Meillä se oli tässä yksi ilta tuo Brion helistin, joka vaivasi Veetiä todella. Ensin meni tosi pitkään, kun Veeti vaan sormella tökki sisällä olevaa tiukua ja pyöritteli muutenkin käsissään tuota helistintä. Sitten alkoi mennä hermot, kun tiukua ei saanutkaan pois helistimen sisältä, vaikka se sieltä näkyykin. Kohta oli jo melko ärinää ja purinaa se touhu ja silti sitä piti jatkaa, vaikka se ilmiselvästi aiheutti suurta turhautumista ja kiukkua. Ilkeä äiti tietenkin katsoo vain huvittuneena vieressä ja räpsii kuvia :)


Tänään oli tosi lämmin ja hyvä ilma ulkona. Uskaltauduin Veetin kanssa tuohon pihalle vähäksi aikaa. Veeti tykkää pihalla ollessa valitettavasti leikkiä vain tuossa meidän terassilla, eikä nurtsilla, joten kovin kauas terassista ei voi mennä tekemään mitään järkevää, kuten kitkemään kukkapenkkejä. Veeti kun osaa vasta kiivetä muutaman portaan ylös, mutta ei tulla niitä alas niin koko ajan saa vahtia, että ei olla naamalleen portailla. Huomenna jos kävisi sitten vähän alennusmyynneissä etsimässä reissuun bikineitä. Ja miten niin viime tippaan?!? Jos jaksaa niin siellä puutarhallakin pitäisi käydä. Etupihalla nököttää edelleen kuolleet narsissit... Nolo myöntää.

Meidän Barcelonan reissuun on enää viisi yötä aikaa! Tänään piti pikkuhiljaa alkaa selaileen nettiä ja katseleen sivuja sillä silmällä, että mitähän siellä reissussa sitten tekisi. Yksi päivä on varattu varmaan shoppailuun osittain, yksi rannalla makoiluun ja pari nähtävyyksien katseluun. Siinä suunnitelmat karkeasti. Sitten pitää vaan rajata ne paikat, missä haluaa käydä. Mutta ehkäpä teen siitä oman postauksen, jos on aikaa. Ai niin ja sain ommeltuakin jotain lauantaina mahataudista huolimatta! Kuvaa vaikka ensi postaukseen, kun en muistanut sitä nyt ottaa. Nyt neulomaan vielä hetkeksi ennen nukkumatin tuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti